Informații

O veche moară care a devenit un refugiu de pace în Italia

O veche moară care a devenit un refugiu de pace în Italia


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

În Italia, în peninsula Salento, Ludovica și Roberto Palomba, arhitecți și designeri, au reproiectat complet o veche moară din secolul al XVII-lea. Acest spațiu plin de istorie a fost un loc de joacă pentru duetul care dorea să respecte autenticitatea locului în timp ce îl îmbrăca cu mobilier de designer. Materialele naturale sunt privilegiate acolo, iar paletele din lenjerie, gri și alb sunt subminate. Rezultatul este delicat, atât modern cât și autentic. Descoperire în imagini ale unei lucrări de scenă arhitecturală realizate cu finețe și eleganță.

Modernitate autentică în sala de mese


Francesco Bolis În sala de mese, fereastra înaltă, întâlnită în multe clădiri din peninsulă, aduce lumină păstrând prospețimea. Ne place piatra lăsată vizibilă pe o bucată de perete care contrastează cu varul alb prezent pe restul pereților și pe tavan. Arhitecții au ales să instaleze o masă ușoară, contemporană și rafinată din lemn, care este încălzită de fotolii din rattan și metalice foarte frumoase. Arcul mare de metal joacă ton pe ton și nu se potrivește nu în juxtapunere, ci în continuitatea arhitecturii.

Proiectare și materiale naturale


Francesco Bolis Arhitecții au ales să combine decorația contemporană, creațiile și obiectele de familie din această casă de vacanță. Materialele naturale sunt preferate, iar formele sunt trase și rafinate. Acest magnific fotoliu împletit întruchipează această complementaritate între design și natură.

Lumina: elementul central al casei


Francesco Bolis O fereastră mare de golf rotunjită oferă o iluminare foarte naturală în camera de zi. Ne place foarte mult piatra tăiată, culoarea nisipului, lăsată vizibilă pe o parte a coloanelor care susțin bolțile vechii mori, care se armonizează foarte elegant cu albul pur care domină acest spațiu.

O terasă care combină designul și arhitectura locală


Francesco Bolis La câțiva pași, ajungeți la o terasă plăcută, cu podea din marmură. Decorarea este rafinată și a fost plasată o canapea mulată asimetrică în centru, ca o operă de artă. Doi cacti gigantici se ridică în spațiu și atestă climatul cald și uscat al peninsulei.

Un spațiu plan deschis care îmbunătățește piatra


Francesco Bolis La parter, o cameră mare, cu plan deschis, găzduiește diverse spații. Bucătăria este accesibilă prin trepte de piatră care conferă un caracter autentic. Din sufragerie, putem vedea o piesă mare de mobilier din oțel inoxidabil periat, care se potrivește perfect locului oferindu-i un spirit foarte modern.

O bucătărie modernă


Francesco Bolis În bucătăria foarte funcțională, ne jucăm cu materiale netede și curate. Blatul de lucru din oțel inoxidabil este periat, mat și minimalist, iar mobilierul alb care se contopește cu peretele transformă locul fără să-l grăbească. Aici, decorația se invită în arhitectură ca extensie.

Cameră de piatră


Francesco Bolis În camera deschisă pe un perete de oglinzi, spațiul pare nesfârșit. Piatra de pe podea a fost păstrată, iar un covor mare de bumbac, de lenjerie și de culoare taupe, îl încălzește în jurul patului. Culorile moi, naturale sunt folosite pentru a evidenția și dezvălui pietrele naturale de pe peretele podelei.

O baie construită în piatră


Francesco Bolis În baie, arhitecții au pariat și pe autenticitatea locului. Piatra este impresionantă, iar spațiul de depozitare a fost creat pe perete, în nișe preexistente. Ne place bazinul original, cu o formă organică, moale și naturală, de o simplitate complexă. Nimic nu apare aici, aplicațiile albe sunt abia observabile. Locul se exprimă prin frumusețea sa, mobilierul îl evidențiază fără a-l șterge vreodată.

Solariu grafic


Francesco Bolis Pe acoperiș, accesăm un solar unde se folosesc culori strălucitoare în culori solide, ca într-un tablou. Mobilierul din lemn precum paturile de tabără mărește din nou materialele naturale și plantele, instalate în vase de teracotă, amintesc de know-how-ul regional. Ne place această simplitate aparentă și punerea în scenă, care este întotdeauna foarte respectuoasă pentru locurile pe care duo-ul de arhitecți au reușit să le implementeze.



Comentarii:

  1. Vipponah

    Această întrebare nu este clară pentru mine.



Scrie un mesaj